Photo 29-04-13 08.41.29

Som pædagog møder jeg denne holdning fra tid til anden, og den pisser mig mildest talt af. Jeg kan ikke bruge pænere fraseringer om det, beklager 🙂

Selvom vi befinder os i det 21. århundrede, findes der stadig mange mennesker som ikke anser det pædagogiske arbejde med børn for et ‘rigtigt arbejde’.
Ofte er holdningen, at man da bare skal lege med børnene og holde dem underholdt. Det er der da ingen ben i.

Blah.

Da jeg var yngre skulle der ikke meget af den holdning til, før jeg endte i det røde felt. Hvis du spurgte mit 28-årige jeg, ville reaktionen være i stil med: “Magen til ignorant uvidenhed skal man nemlig lede længe efter! Spade!”
Med alderen er mine udtalelser om emnet blevet blødere og mindre fjendske 😉 . Dog mener jeg stadig der er tale om udvidenhed omkring vigtigheden af børneopdragelse. Og sværhedsgraden!

På TV2 kører de for tiden en britisk serie kaldet ‘I lære som far’. Her bliver 3 mænd, med helt igennem forkerte indstillinger og overbevisninger, sat til at passe vuggestue- og børnehavebørn. Nogle er allerede fædre, andre tænker på at blive det.
I min optik burde kvinder blive sat igennem det samme for manglende forståelse for børneopdragelse og pædagogik er ikke kønsbestemt.

Igennem 5 dage udfordres mændenes holdninger og evner, og i de tre allerede sendte programmer har jeg kun set 1 ud af de 9 mænd, som ikke fattede vigtigheden af deres rolle samt sværhedsgraden af jobbet som deltagende forælder.

Jeg syntes at TV2 skulle lave en dansk version og inkludere kvinder. Måske ville den del af befolkningen, som tror det er en loppetjans at passe børn, få et bedre indblik i opgaven.

da_DKDanish