D. 4/3 dukker en ny børnekanal op på kabelnettet: DR Ultra.
En TV station for børn mellem 7 og 12 med nyheder, reality og dokumentarer. Og jeg er fascineret!

Efter at have set trailere for kommende programmer tror jeg godt DR kan regne med at jeg kigger med for at se hvad dette nye sats egentligt har at tilbyde børnene.

Det er meget tidstypisk, at satse på de såkaldte tweens og produkter til dem er sprunget frem med lynets hast i vores lille land de sidst 5 år.
Jeg kan huske dengang udtrykket dukkede op, og jeg med stor skepsis så hvordan det amerikanske marked markedsførte specifikke produkter og kampagner for denne meget følsomme gruppe. Min skepsis er ikke blevet mindre, men jeg stoler på at DR fortsat vil skabe TV til børnene som er mere eller mindre fri for product placements. De er heldigvis fortsat en public service kanal, som ikke må bruge skjulte reklamer. Lidt endnu.

 

da_DKDanish