Mini serie: Når livet gør ondt

Det er ikke nemt at vokse op. Det ene øjeblik kan man være jublende lykkelig. Det næste er man klar til at forlade denne jord for evigt. I mine samtaler med børn og unge, er behovet for støtte og vejledning enormt.

Som digital pædagog, med benene solidt placeret i de sociale medier, er det mig de unge brugere ofte kommer til. Overvindelsen ved at snakke med de nære voksne kan være stor.
‘Min mor/ far forstår mig ikke’. ‘Jeg vil ikke gøre dem kede af det’. ‘Jeg ved ikke, hvordan jeg skal sige det’.

TikTok og Instagram henvender det unge publikum sig til mig for at læsse af. En invitation jeg altid giver, i håb om at nå dem før de rammer en afgrund. Noget jeg desværre har set mange gange. Med den kontakt kan jeg hjælpe de unge med at få modet til, at kontakte en primær voksen. Om det er forældre, onkler/ tanter, lærere eller pædagoger.

I arbejdet med at hjælpe de unge. har jeg skabt 6 små videoer om det de oftest har brug for at snakke om. Den kan også ses på YouTube.

Eva Fog Noer TikTok ProfilUnder denne avatar samler jeg min digitale tilstedeværelse for det unge publikum

Følg med på @evafog samt disse  tags: #hilseneva #trygpåtiktok

Følg med på @hilseneva hvor jeg poster til de unge

Dansk Virksomheder på TikTok – Top 10

Dansk Virksomheder på TikTok – Top 10

Med den stigning af virksomheder - fra selvstændige til kæmpe virksomheder og organisationer - som er i gang på TikTok, er det interessant at se hvem der har lagt sig i toppen. De små virksomheder leder vejen Det er værd at bemærke, at 4 af pladserne indtages af små...

læs mere
De første 600 på TikTok

De første 600 på TikTok

Med et voksende publikum i 16-35-års alderen, burde det for mange erhvervsdrivende være en naturlig udvidelse af deres SoMe strategi. De første 600 er i gang.

læs mere
200+ danske virksomheder på TikTok

200+ danske virksomheder på TikTok

Vi har nået en milepæl i dansk TikTok. Med over 200, små såvel som store, virksomheder der har kastet sig ud i det 'nye' medie, tegner 2022 til at blive sidste chance for at være 'first mover'. I august 2021 var det svært at finde danske erhvervsrepræsentanter på...

læs mere

Digitalt nærvær og pædagogik – i øjenhøjde

En kedelig oktober eftermiddag på et hotel i 2019 blev springet, der førte mig fra teori til praksis. Siden da er tiden gået stærkt. og TikTok er blevet et af mine vigtigste arbejdsredskaber, såvel som legeplads.

Selvom fødselsattesten skriver 1979, er der plads og berettigelse til en som mig. Det har hundredevis af henvendelser fra børn og unge vist. Som en autentisk og åben voksen, der deltager af lyst og passion frem for nødvendighed, har jeg ramt ned i en del af børne- og ungdomslivet de færreste voksne får lov at deltage i.

Alt for mange unge mennesker er alene på de sociale medier, og alt for mange af dem vil ikke gå til deres primære voksne når ting sker. Det er der hvor jeg, med oplysning og vejledning via digital kommunikation, træder ind. Siden opstart af min danske kanal i januar 2020, har jeg dagligt kommunikeret med de unge brugere om alt fra teknikken bag medier, til mobning, selvmord og voldtægt. 

Der mangler voksne på de sociale medier, og via TikTok er jeg endt som bindeleddet mellem det digitale liv, og de unge brugeres primære voksne. Det er nemmere at snakke med hende man ‘kender’ fra TikTok. Hende, som ikke tager ens sociale medier fra en, eller skælder en ud fordi hun bliver forskrækkede. 

da_DKDanish