Miniserie: Når livet gør ondt

Det er ikke nemt at vokse op. Det ene øjeblik kan man være jublende lykkelig. Det næste er man klar til at forlade denne jord for evigt. I mine samtaler med børn og unge, er behovet for støtte og vejledning enormt.

Som digital pædagog, med benene solidt placeret i de sociale medier, er det mig de unge brugere ofte kommer til. Overvindelsen ved at snakke med de nære voksne kan være stor.
‘Min mor/ far forstår mig ikke’. ‘Jeg vil ikke gøre dem kede af det’. ‘Jeg ved ikke, hvordan jeg skal sige det’.

TikTok og Instagram henvender det unge publikum sig til mig for at læsse af. En invitation jeg altid giver, i håb om at nå dem før de rammer en afgrund. Noget jeg desværre har set mange gange. Med den kontakt kan jeg hjælpe de unge med at få modet til, at kontakte en primær voksen. Om det er forældre, onkler/ tanter, lærere eller pædagoger.

I arbejdet med at hjælpe de unge. har jeg skabt 6 små videoer om det de oftest har brug for at snakke om. Den kan også ses på YouTube.

Under denne avatar og #hilseneva samler jeg min digitale tilstedeværelse for det unge publikum

Følg med på @evafog 

Følg med på @hilseneva 

Digitalt nærvær og pædagogik – i øjenhøjde

Selvom fødselsattesten skriver 1979, er der plads og berettigelse til en som mig. Det har hundredevis af henvendelser fra børn og unge vist. Som en autentisk og åben voksen, der deltager af lyst og passion frem for nødvendighed, har jeg ramt ned i en del af børne- og ungdomslivet de færreste voksne får lov at deltage i.

Alt for mange unge mennesker er alene på de sociale medier, og alt for mange af dem vil ikke gå til deres primære voksne når ting sker. Det er der hvor jeg, med oplysning og vejledning via digital kommunikation, træder ind. Siden opstart af min danske kanal i januar 2020, har jeg dagligt kommunikeret med de unge brugere om alt fra teknikken bag medier, til mobning, selvmord og voldtægt.

Der mangler voksne på de sociale medier, og via specielt TikTok er jeg endt som bindeleddet mellem det digitale liv, og de unge brugeres primære voksne. Det er nemmere at snakke med hende man ‘kender’ fra TikTok. Hende, som ikke tager ens sociale medier fra en, eller skælder en ud fordi hun bliver forskrækkede.

da_DKDanish