Der er gået animation i mit liv 😀 Mere end normalt!

boys_stopmotion1Ikke nok med, at jeg laver animations kursus for børnene på mit arbejde med kæmpe succes.
Sammen med min gode kollega Martin er vi begyndt på et nyt StopMotion projekt, hvor børnene laver film med green screen, filmredigering og lydspor.
Det har været dejligt at se hvor forskellige film der kan komme ud af det, og hvor forskelligt drenge og piger arbejder.

Derudover har jeg fundet frem til et genialt program kaldet Mine-imator, som man kan lave MineCraft tegnefilm i. Ganske gratis!
Jeg har fået lov til at oversætte det til dansk af udvikleren, men ellers fås det på engelsk via http://www.stuffbydavid.com/mineimator.
Programmet er stadig i beta, hvilket betyder at den er under udvikling.
Derfor er den stadigvæk gratis, og David lover at hvis man henter den nu, vil man få alle fremtidige opdateringer gratis.

boys_mineimator1boys_mineimator2Arbejdet med Mine-imator udsprang af en forespørgsel fra en af de store drenge.
Han havde set MineCraft videoer på YouTube og ville gerne vide hvordan han selv lavede sådanne. Han spurgte om jeg ville lede efter et program der kunne det.

Min erfaring fortalte mig at det var lavet i et 3D program, og ved en søgning kunne jeg konstatere at jeg havde ret.
Selvom jeg har installeret det gratis 3D program Blender på en af vores maskiner, er det noget af en opgave at lære dem hvordan man selv animerer i programmet.
Men så faldt jeg over Mine-imator, som nu er en enorm succes.

Jeg arbejder på et undervisningsforløb til programmet, som kun fås til Windows i øjeblikket.

Jeg har også valgt at tage animationen en skridt videre, og er selv i gang med en musikvideo i DoInk.

Et projekt jeg fortrinsvis laver, mens jeg er sammen med børnene, for at vise dem mulighederne. Det har i hvert fald sat flere af børnene i gang med at tænke ud af boksen, samt til at se hvad man egentlig kan.

Den bedste tilbagemelding jeg endnu har fået, var fra en dreng der udbrød at han slet ikke anede, man kunne lave så mange detaljer. Bare den lille indsigt er hele projektet værd.

Derudover har børnenes engagement fået mig til at genoptage mit eget arbejde med 3D animation.

I næste uge drager jeg til Viborg for at besøge The Animation Workshop og Center for Animations Pædagogik for at snakke med dem om deres arbejde.
Hvem ved, hvad der kommer ud af den tur 🙂

På grund af al den animation har jeg nu valgt at lave et nyt menupunkt kaldet Temaer. Herunder vil emnerne Animation og Digital Tegning fremover være tilgængelige.

Sidst, men ikke mindst, udgav jeg i sidste uge en lille film som forklarer forskellen mellem tegnefilm og tegneserie.
I rigtig international stil er den lavet på både dansk og engelsk.

da_DKDanish