I går skrev jeg følgende på min private Facebook side:


Torsdag d 8.6.17 var en af de dage, hvor det intet gjorde, at jeg ikke fik mange sekunders hvile.

Selvom det er hårdt at stå op kl. 5:20 for, at være i Ringsted 7:40, har det været det værd hver eneste gang. De fire gange jeg indtil videre har gjort det har nemlig været for, at lave DigiPippi SkoleDagmarskolen. En opgave, som er det værd. Hver gang!

Vi lagde ud med et besøg fra folkeskolen.dk, og endnu engang overraskede de seje piger os alle med deres kreativitet og evner.


Dagens udvalgte, lysende eksempel er Yara her, som trods sprogvanskeligheder har taget 3D design til sig, som var det noget af det mest naturligt.

Hun valgte at lave DigiPippis maskot, og gennemførte på fremragende vis. Yara er blot et af flere børn med enten sproglige eller sociale forhold, og alle har klaret sig fortræffeligt.

Så det var med trætte ben, armene metaforisk i vejret og hjertet fuldt, at jeg kl. 15 tog fra skolen med næsen mod DI Digitals Årsmøde.

Fra, at være i feltet med fingrene i dem, hele vores fremtid drejer sig om, skulle jeg holde oplæg om selvsamme fremtids skole. Godt og vel 17 minutters opråb til de omkring 200 topfolk og VIP gæster om fortidens synder og fremtidens nødvendigheder, samt den enorme vigtighed af rollemodeller, var mit bidrag.

Forgangne tiders IT politiske fejlforsøg i folkeskolerne blev fremhævet, og til slut en kraftig opfordring til de fremmødte: Skal noget ændres, er det dem der skal råbe op.

Trods usamarbejdsvillig powerpoint teknologi blev mit opråb hørt, og der kom tilkendegivelser fra mange af dem, som jeg gerne ville påvirke.

Takket være DI’s live stream er det muligt at se hele konferencen på video, og mit oplæg her

http://live.industrienshus.dk/fremtidens-uddannelser-kompetencer-i-det-21

I mellemtiden fortsætter jeg med at forme fremtidens tech-piger i den kommende weekend, hvor der skal fremvises 3D fra DigiPippi Skole ved Ringsted Børnefestival lørdag, og søndag holdes Mor og datter tech brunch på Enigma Post, tele og kommunikations museet.

Ses vi?

da_DKDanish