I takt med at TikTok etablerer sig med nordisk hovedsæde i Stockholm, samt har oprettet lokalkontorer bl.a. i Danmark, er behovet for dansksproget information blevet større. På trods af at mediet har en streng 13 års grænse, var op imod 48% af brugerne mellem 9 og 14 år i 2020. Der er sket en tydelige udvikling i aldersfordelingen i 2021, men de helt unge tillades fortsat, af deres forældre, at dominere TikTok. Gennem løbende kontakt med TikToks Trust and Safety afdeling, kan jeg oplyse om at de fortsat udvikler metoder til at genkende og udelukke dem under 13 år.

 

Den længe ventede guide

I tirsdags modtog jeg den første af dansksprogede guide fra TikTok, møntet på forældrene. Det er en kompakt udgave af den engelsksprogede Guardians Guide, som allerede findes i deres Safety sektion. Et vigtigt skridt i den rette retning, da jeg oplever mange – både forældre og børn – stille det samme spørgsmål om slettede TikTok konti, bans og andet.

 

Want to know more?

Book et oplæg og kom dybere ind under huden på verdens mest populære medie.

Om du er forælder, ung, virksomhedsejer eller pædagogisk personale, tilbyder jeg foredrag og assistance med både forståelse og brug af mediet. Privat som erhvervsmæssigt.

Kontakt mig for en snak om mulighederne.

Forældreguiden opsummeret

 • Hvem henvender TikTok sig til?
  Alle over 13 år, som overholder de Community Guidelines der er sat.
 • Private og offentlige profiler
  Alle unge mellem 13 og 15 år oprettes automatisk med en privat profil. Det kan ændres i indstillinger. Private profilers videoer deles ikke på det offentlige ‘For You’.
 • Private beskeder
  Beskedsystemet aktiveres når brugeren er 16 år. Før da er det ikke muligt at sende interne beskeder
 • Family Pairing
  Som forældre kan man tilknytte en konto til barnets, og have overblik over hvad der sker på kontoen
en_USEnglish