Mini serie: Tricks idioter bruger for at få dig til ting du ikke har lyst til!

Med de sociale medier og den digitale udvidelse af børne- og ungdomsværelset, er der desværre en øget risiko for grooming og digitale overgreb.

Jeg får løbende henvendelser fra, hovedsageligt, piger som oplever forsøg på at presse dem til nøgenbilleder. Mange har et indre billede af typen der foretager denne slags afpresning, hvilket ofte ikke passer til realiteterne.
En afpresser er tit jævnaldrende og ikke en meget ældre person. Disse findes også, men langt de fleste afpressere passer ikke til denne kategori. Der er heller ikke en bestemt type, men det er oftest en dreng eller ung mand. Pigerne er ikke de eneste ofre, da et stigende antal sager om mænd der udgiver sig for at være piger, er stigende.

Mange af forbrydelserne starter på Snapchat eller Instagram, hvor det kommende offer tilføjer gerningsmanden. De kender ofte ikke hinanden, og der er en tendens til bare at tilføje tilfældige som ansøger. Af samme grund er det vigtigt at der ofte snakkes med barnet/ den unge om ikke at lukke fremmede ind. Præcis som ind af hoveddøren og ind på værelset.

Jeg har lavet en mini serie af 4 TikTok videoer, som beskriver hvordan en gerningsmand ofte opfører sig op til forbrydelsen. Se serien her, eller på YouTube.

Eva Fog Noer TikTok ProfilThis is the avatar I use to connect my digital presence to the younger audience

Follow @evafog and these tags: #hilseneva #trygpåtiktok

Follow @hilseneva where I focus on the young people

Dansk Virksomheder på TikTok – Top 10

Dansk Virksomheder på TikTok – Top 10

Med den stigning af virksomheder - fra selvstændige til kæmpe virksomheder og organisationer - som er i gang på TikTok, er det interessant at se hvem der har lagt sig i toppen. De små virksomheder leder vejen Det er værd at bemærke, at 4 af pladserne indtages af små...

read more
De første 600 på TikTok

De første 600 på TikTok

Med et voksende publikum i 16-35-års alderen, burde det for mange erhvervsdrivende være en naturlig udvidelse af deres SoMe strategi. De første 600 er i gang.

read more
200+ danske virksomheder på TikTok

200+ danske virksomheder på TikTok

Vi har nået en milepæl i dansk TikTok. Med over 200, små såvel som store, virksomheder der har kastet sig ud i det 'nye' medie, tegner 2022 til at blive sidste chance for at være 'first mover'. I august 2021 var det svært at finde danske erhvervsrepræsentanter på...

read more

Digital presence and pedagogy - at eye level

A dull October afternoon at a hotel in 2019 I took the jump from theory to practice. Since then, time has raced by, and TikTok has become one of my most important work tools, as well as playground.

Although my birth certificate is dated 1979, there is room and justification for someone like me on TikTok. Hundreds of inquiries from children and young people has shown that. As an authentic and open adult who participates out of desire and passion, rather than necessity, I tapped into a part of the lives of child and youth that few adults are allowed to participate in.

Too many young people are alone on social media and too many of them will not seek out their primary adults when things happen. This is where I, with information and guidance via digital communication, step in. Since the start-up of my English Channel in October 2019 and then my Danish channel in January 2020, I have communicated daily with the young users about everything from the technology behind the media, to bullying, suicide and rape. 

There is a lack of adults on social media, and via TikTok I have ended up as the link between the digital life and the young users' primary adults. It is easier to talk to the woman you 'know' from TikTok. The one who doesn't take away your social medias, or scolds you because she gets startled. 

en_USEnglish