Digital hverdag – hvordan kommer man i gang med en det?

Det er et svært spørgsmål, som der ikke altid er en direkte løsning på.

For småbørnspædagoger er det mange gange en udfordring, da IT og teknologi ikke har fyldt særlig meget på området før nu.

Den nemmeste måde, at bruge digital teknologi sammen med små børn, er ved, at bruge tablets.

Den digitale hverdag skal inplementeres fra 0 til 18 års området, og det er noget af en omvæltning for specielt pædagoger på daginstitutionsområdet. Det er efterhånden blevet sat kraftigt på dagsordnen med de pædagogiske lærerplaner, og samtidig er samfundet i gang med en revolution, som ikke kan undgås.

Apps kan være et sandt gedemarkede, at ÿnde rundt i.
Nogle apps påstår de er gratis, men er det faktisk ikke, mens andre tager sig enormt godt betalt for næsten ingenting.

I forbindelse med et oplæg og workshops for Aalborg Kommunes daginstitutionsledere, lavede jeg et hæfte. Hæftet er en inspiration til at komme i gang, og Aalborg Kommune har indvilliget i, at det skal deles ud. Derfor kan alle nu gratis få lidt inspiration, og måske komme i gang på en bedre måde.

Alle kan arbejde digitalt såfremt man er et nogenlunde velfungerende samfundsindivid. Niveauet, som den enkelte starter på er helt afhængig af interesse, eksponering og – i mange tilfælde – viljen til, at lade sig berøre.

Hent hæftet om en digital hverdag her, og vær med til at udvikle området i en ny Facebook gruppe https://www.facebook.com/groups/digitaltek/. Alle er velkomne, og der er INGEN krav om forudgående viden. Lad os inspirerer og støtte hinanden.

da_DKDanish