Jeg er ‘sprunget ud’ som gamer!  

41 år gammel, kvinde og på mange måder atypisk af hvad ‘man’ forventer af en gamer. Lige præcis derfor er det ekstra vigtigt at jeg gør det.  

Lad mig lige gå et par årtier tilbage før jeg tager nutiden op. 

Tilbage til da lille Eva i 1990 flyttede sammen med en computer, og tabte sit hjerte. Den historie er der ikke meget nyt i, hvis man har fulgt med i mit arbejde med DigiPippi og børn, unge og tech generelt. Hvad der ikke så tit nævnes er, at jeg også blev gamer dengang.  

Det startede med Alley Cat, Leisure Suit Larry og forskellige spil jeg ikke kan huske navnene på. Med tiden blev det Castle WolfensteinDoomSimCity og mange andre klassikere.  RPG’er (Rle Playing Games) og simulationer har altid haft min store kærlighed, men helt ærlig – at pløkke fjenderne har også sin store tilfredsstillelse! Dog er det historierne og universerne som mit hjerte har banket for siden den første dag.  

Man taler da med sin computer

I årevis har jeg råbt ad skærmen derhjemme – jeg spiller kun på PC, selvom jeg har prøvet konsoller og selvfølgelig bipbip spil. En PC jeg har indkøbt dele til og bygget selv. For mig er det at game min hobby, og jeg har altid elsket det!  

Tilbage til nutiden. I juni 2020 begyndte jeg at spille Fortnite med mine følgere fra TikTok, og i den forbindelse valgte jeg at streame det. Ungerne morede sig. Jeg morede mig, og min råben ad skærmen blev noget andet. Den eneste der ellers havde lagt øre til op til der, var min tålmodige kæreste. En ting var dog meget tydeligt: der var piger, men de var i seriøst undertal. De var heller ikke særligt synlige, men de kom frem af skyggerne når jeg lavede TikTok videoer om at jeg gamede. Det er et mønster jeg kender fra DigiPippi. 

Samtidig har jeg efterhånden lyttet til alt for mange stereotype kommentarer om piger, kvinder og gaming og fik lyst til at gøre noget for at bakke op om mine gamende medsøstre. Uanset alder! Jeg fik to forskellige kommentarer, som understreger vigtigheden af at stå mere frem. 

‘Det er mærkeligt’

En 12-årig pige skrev at det var underligt at jeg gamede, fordi jeg var pige og voksen. Kort efter fik jeg en besked fra en anden pige, der var blevet smidt ud af en venindegruppe fordi hun gamer, så hun gik over til drengene. Der var der så drenge, der mente at hun ikke kunne være med fordi hun var pige. Føj også mængder af stereotype ‘girl gamers’ med meget makeup, brysterne op under ørerne og sexappeal, eller ‘geeky/ goth’ til den bunke. Ekstremerne synes at trives, og det gør det virkelig svært for almindelige mennesker at spejle sig i. 

Nu er jeg ikke typen der gør ting halvt, så jeg satte mig ned i sidste måned og begyndte at udtænke et koncept der rummede mig og min gaming stil. Afslappet gaming, er vist den bedste betegnelse. I hvert fald som overskrift, for jeg råber og bander en hel del når bølgerne går højt. Samtidig kan jeg, i mangel af et mere passende udtryk, ‘stene’ spil som Cities Skyline, Metro, Planet Zoo og Sims i dagevis, og jeg står ved det! 

Derfor launchede jeg Evas Afslappede Gaming lørdag d. 12.9. på min YouTube kanal, og startede samtidig en Twitch kanal til ugentlige streams 

Jeg er en kvindelig, voksen gamer, og jeg gamer i min lænestol, eller på mit kontor, mens jeg drikker te. I hvad end tøj og makeup jeg har på den dag. Jeg tager pis på mig selv og mine vaner – gode som dårlige – og slår et slag for gaming på en anderledes måde.  

Virkelig mange mennesker gamer, og det er helt okay. Rigtig mange piger og kvinder gamer, og det er også helt okay!  

 

da_DKDanish