Lige siden projektet Coding Pirates startede, har jeg ønsket at deltage. 

Dengang var jeg bare ikke i stand til at finde tiden til det, men jeg har fulgt med på sidelinien i det år, der nu er gået. 

Derfor var det med stor glæde og lyst, at jeg i onsdags trådte ind som frivillig lærer for første gang. 

Jeg havde den fornøjelse, at arbejde sammen med en anden frivillig, hvor vi sammen lærte børnene at arbejde i blender. Han har arbejdet sammen med dem længe, og det var en fornøjelse at se, hvordan han arbejdede. Hvor hans tilgang er mere teknisk præget, er min baseret på modellering og scene opsætning, så derfor udgjorde vi et rigtig godt team. Jeg ser frem til at arbejde mere sammen med ham og børnene.Derudover mødte jeg også nogle rigtig sjove børn, der var igang med at arbejde med MineCraft. 

Jeg har selv spiller MineCraft længe, men jeg har aldrig arbejdet med den del, der handler om programmering. Det er en del jeg gerne vil i gang med, så derfor gjorde jeg det jeg fandt bedst: så hvad børnene gjorde, og spurgte dem til råds. Det var en stor oplevelse at se, hvordan de er små unger på omkring 10-12 år sad, og legede med kode som det mest naturlige.

Jeg stod bag ved en dreng, som var i gang med MineCraft.

Med lynhurtige fingre åbnede han en command promt og indtastede koder.

Derefter trykkede han på Enter, og noget nyt var muligt i spillet.

“Nå, så du hacker den simpelthen”, sagde jeg til drengen. Han så undrende på mig. “Nej, jeg taster bare den her kode”, hvorefter han viste mig den meget lange og meget besværlig kode. Drengen var ikke klar over, at det han gjorde faktisk betegnes som et hack. 

Eller, det gjorde det i hvert fald dengang jeg startede med at arbejde med kode. Nu om dage heddet det vel at mod’e, når man laver den slags kodeændringer. Men ikke desto mindre forstod drengen, at hvis han skrev nogle andre koder ville tingene ændrer sig. De her børn lærer så meget uden at de faktisk at klar over, at det læring. Lige i min ånd!

Mit arbejde som kodepirat er en perfekt mulighed for, at formidle til nogle skønne unger, som virkelig vil det!

Tirsdag og onsdag i næste uge slutter jeg mig til mine ‘kollegaer’ på Læringsfestivalen i Bella Centret, hvor vi viser hvad vi udsætter børn for.

Jeg medbringer min ‘hund’, en Mindstorms EV3 robot, og der kommer andre til samlingen 🙂

Jeg glæder mig allerede til næste gang der skal nørdes med ungerne!

da_DKDanish