Jeg bruger ofte tekniske eller moderne betegnelser for ting, og for at gøre det nemmere at forstå hvad jeg snakker om, har jeg skabt en ordbog.

PM Konsol Platfome Smartphone Singleplay Multiplay MMO FPS  •  Vektorgrafik  •

PM – kort for Private message eller privat besked. Anvendes ofte som et slags internet mailsystem på sider som Facebook.

Konsol – generel betegnelse for maskiner som Playstation, Nintendo Wii, Xbox, PS Vista, Nintendo DS og mange andre.

Platforme – fællesbetegnelse for forskellige computer styresystemer som Windows, Mac OSX, Linux og andre men også for konsol systemer til Playstation, Nintendo Wii, Xbox o.a.

Smartphone – betegnelse for mobiltelefoner med store skærme, internetadgang, massere af programmer, kamera og meget andet. Essentielt små håndholdte computere med telefon. Bedst kendte er iPhones, Samsung og Nokia.

Singleplay – et spil til 1 person

Multiplay – et spil til 2 eller flere personer

MMO – forkortelse for Massively Multiplayer Online. En betegnelse som bruges om spil som StarCraft, MineCraft, World of Warcraft, Lord of the Rings Online og mange andre. Anden betegnelse for det er MMORPG – Massive Multiplayer Online Roleplayer Game

Skype (jeg Skyper, at Skype) – et program som gør det muligt at kommunikerer med tekst, tale og billede. Bruges ofte under spil med andre som ikke er i samme rum som en.

Frames Per Second (FPS) – betegnelsen for det antal billeder der afspilles per sekund i en film eller animation. Normalen er 24 billeder per sekund, selvom det for nyligt blev muligt at se 48 per sekund i filmen Hobitten

Vektorgrafik – navnet på en måde at tegne på computer, tablets o.a. Vektor er baseret på punkter, linjer og former som nemt kan manipuleres med da de er baseret på matematiske udregninger, der viser sig som grafik. For mere dybdeborende forklaring anbefales det at besøge den engelske Wikipedia side .

da_DKDanish