Der er ting jeg siger på mit arbejde, jeg aldrig ville have troet.
Forleden var ingen undtagelse.

“Du skal ikke slå ham ihjel”, hørte jeg mig selv sige for 3. gang, hvorefter jeg befandt mig i en pædagogisk genkendelig situation vedrørende 3 drenge og deres manglende evne til at samarbejde. Episoden udspillede sig bare ikke kun i et fysisk rum men også på en MineCraft server.

Anders And havde slået Pigen med Hovedtelefoner ihjel ved et uheld, og hævn var uretfærdigt blevet taget.

Ting flyder åbenbart hen til den nærmeste på MineCraft serveren, så en magtkamp blandt 6-7 årige blev udspillet i det fysiske rum om hvem, der var ejer til hvad og hvorfor.

En far, som netop havde hentet sin datter fra et spil om bagning, hundeplejning eller modeldrømme, stod helt stille i dørens mens jeg forsøgte at få de 3 kamphaner til at enes.

Efter, at have betragtet situationen et par minutter konstanterede han smilende, at jeg havde hænderne fulde. Oh ja!

På overfladen kan det ‘bare’ ligne leg men nedenunder er der store følelser på spil. Præcis de samme, som hvis Anders And havde brudt reglerne i en gang røver og soldater eller Stratego. Forskellen er blot, at de genstande og den leg der er tale om, foregår i et virtuelt univers. Forskellen syntes måske stor, men er det overhovedet ikke.

da_DKDanish