Undervisning
Find materiale og inspiration til digital pædagogik og undervisningDe tusinde lukkede og digitale rum vores børn er i
Internettet blev engang kaldt World Wide Web – det verdensomspændende net – og man må sige at det ikke er blevet mindre globalt med årene. Vores yngste generationer er oftest de første der kommer på de nye platforme. Det er dem der tilpasser sig, og som platformene former sig efter at få og beholde. Vores børn og unge formidler dagligt videoer, billeder og memes til hinanden, og tester grænser og finder interesser online. Snakker med nye og gamle venner, og følger med i det ungdomsliv der findes i 2024. Men de traumatiseres, opsøges, mobbes og udnyttes også.
Kommentar: Snapchat er lige så virkelig som skolegården
Eva Fog Noer arbejder med computere, teknologi og digital dannelse i en stilling som digital pædagog. Hun ser børn, der lever et helt andet liv end for en generation siden, og hun ser det som sin fornemmeste opgave at sørge for, at børnene ikke bliver ladt alene i den digitale virkelighed.
TV: Børn reagerer voldsomt, når de ikke kan andet, siger specialpædagog
Når man er nået dertil, hvor børn begår overgreb eller krænkelser mod andre børn, vidner det om, at der har været et stort problem med at få børnene til at passe ind i den ramme, som man forsøger i folkeskolen.
TV: Advarer mod at traumatisere børn
Uden lyd er TikTok intet, siger digital pædagog, efter at Universal Music har trukket sin musik fra mediet.
Har børn og unge det værre end de plejer?
Som aktør, både fysisk og digitalt blandt målgruppen, blev jeg for nyligt spurgt om jeg mener de unge generationer har det dårligere nu. Mit svar var nej. Ikke mere end de har haft det i årevis.
Radio; EKSPERT EFTERLYSER BØRNENES PERSPEKTIV I DEBAT OM KUNSTIG INTELLIGENS
Både Snapchats funktion MyAI og chatbotten ChatGPT har været debatteret meget. Men ifølge Eva Fog Noer, digital pædagog og ekspert i børn og unges brug af sociale medier, mangler der særligt ét perspektiv i debatten – børnenes.
Squid Game og andre trends
Der er intet unormalt i at en serie, film, et stykke musik eller andet får sit helt eget liv på de sociale medier, så på den måde er Squid Game hypen intet nyt.
TikTok er ikke mere farlig end det plejer
Lad mig starte med at sige dette: Vores børn er ikke i fare på TikTok. Ikke mere end de plejer at være på internettet og sociale medier. Så slå koldt vand i blodet og lad os tage et skridt tilbage og se på hvorfor panikken nu er opstået. Under coronakrisen gik det op...
Dit barn ser YouTube og du skal se med
Vores børn og unge har adgang til en parallel verden, som de ikke føler at de kan tale med dem, der skal vejlede dem gennem livet om. Forældrene.
Når børn og unge deler ulovligt
Det har længe været et af de kæmpe problemer blandt unge på nettet; evnen til, at dele meget intime billeder og videoer uden samtykke. Nu er en henvendelse fra Facebook ført til Danmarks hidtil største sag om ulovlig billed/ videodeling blandt unge. Og undskyld mit...
Mobiltyveri i skoleregi
I debatten om mobilfri skole og indsamling af mobiler, kommer her et mindre benspænd. To 4. klasser fik angiveligt stjålet deres samlede indsamlede mobiler på Sundbyøster Skole Amager fredag d. 18.11.17. I en debat på Facebook-gruppen Amager fortæller en bruger om...
Mobilforbud og mobilen som syndebuk – hvorfor forbud ikke er en løsning
At være imod mobilforbud er ikke et populært standpunkt. ‘Hvordan kan man dog være for noget, som er skadeligt? Mobiltelefoner er tydeligvis noget skidt, specielt for vores børn.’ I torsdags deltog jeg i DR2s Deadline i en debat med Imran Rashid og Lise Aammitzbøll la...
Kan skærmtid forsinke små børns tale?
Den 4. maj blev der på ‘2017 Pediatric Academic Societies Meeting’, afholdt i San Francisco, fremlagt en rapport som peger på, at ‘skærmtid’ for helt små børn kan forsinke deres evne til, at tale. Da denne undersøgelse dukkede op på de sociale medier var min første...
Umotiverede mobbeangreb fra Facebook
Hvad er det, der sker i hovedet på – specielt – drenge?
I dagens Berlingske fortæller en 19-årig pige om fuldstændig umotiverede angreb af ukendte personer. Angreb som startede fra en af de hemmelige Facebook grupper. Mange 100 beskeder senere er hendes job blevet truet, hendes forældre er blevet udsat og hendes generelle liv er sat i gabestok pga en bunke teenagedrenge.
Politiet kan næsten intet stille op pga. mængden af angreb. Derfor er lovløshed og personkrænkelser åbenbart et nødvendigt onde vi må leve med. Eller hvad?
Hvad er det egentlig vi bør finde os i?
Er selvjustits snart den eneste måde, at få fat i de her bøller, som meget sjældent forstår rækkevidden af deres ‘pranks’. Fjolser, som får et kick ud af, at sende brutale og seksuelle beskeder til en de aldrig har mødt?
Tag fat i jeres drenge, forældre! Snak med dem og få indblik i deres online univers såvel som offline. Verden skriger på mere digital opdragelse, og det starter i DIN stue. Uanset, hvad du ved om emnet eller ej. Lad os #stopdigitalmobning og fremme #digitalopdragelse
Digital opdragelse i Radio 24syv
I dag var jeg inde hos Radio24syv i programmet Forældreintra for, at tale om børn, forældre og deres digitale verden.
Sammen med forfatter og foredragsholder Lykke Møller Kristensen, ophavskvinde til forældrebogen Børn og digitale medier, fik vi vendt myter og fakta.
De to værter, Kirstine Vinderskov og René Fredensborg, blev det til en meget interessant snak, som kan høres på lørdag eller senere på podcast.
Why eating virtual sand and being able to learn from it requires YOU — the adult
https://evafog.dk/why-eating-virtual-sand-and-being-able-to-learn-from-it-requires-you-the-adult/#more-5451For nylig startede jeg et samarbejde med nogle andre passionerede tech læringsnørder – KUBO.
Vi vil i samarbejde arbejde med emnet ‘At lære at lære’, og i den anledning, har jeg netop offentliggjort min første engelsk sprogede artikel.
Den berør et af mine ynglingsemner – digital opdragelse.
Jeg vil fremadrettet skrive en del mere for dem, og ser frem til, at støtte deres udvikling.
https://medium.com/@evafog/why-eating-virtual-sand-and-being-able-to-learn-from-it-requires-you-the-adult-ba85ee0693fb#.z2atpi210
Hvis jeg siger ordet ’robot’, er der stor sandsynlighed for, at du får et billede på nethinden fra en film. Ordet robot er ganske vist ret nyt – ’blot’ 96 år gammelt – men tanken om autonome maskiner har levet siden oldtiden. Maskiner, som gør ting af sig selv. Var du...
01010000011011110110010001100101011100100110111001100101001000000110111101100111001000000110101101101111011001000110010101110010011011100110010100001010 For tiden snakker de ’kloge’ om kodning, som om det var verdens frelse. ”Lær at kode og alt bliver godt!” Tja…...